header_top_ro
 
Română (România)Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)
Istoric

"Iată, îţi pun astăzi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul ... binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta".
(Deuteronom 30: 15, 19.)

 

Fundaţia Creştină Diakonia, Filiala din Tg. Mureş funcţionează ca persoană juridică din ianuarie 2006. Activitatea principală este acordarea îngrijirii socio-medicale la domiciliu pentru vârstnici. Îşi mai desfăşoară activitate de educaţie pentru sănătate şi promovarea sănătăţii şi mai are un program întitulat "Program de calitate a vieţii".

 

Activitatea de îngrijire la domiciliu, acordarea diferitelor servicii la vârstnici şi la nevoiaşi se desfăşoară în municipiul Târgu-Mureş şi în unele localităţi ale judeţului Mureş: comuna Glodeni (satul Păingeni), comuna Ernei (6 sate), comuna Păsăreni (3 sate), comuna Sântana de Mureş (3 sate), oraşul Sărmaşu (4 localităţi).

 

Serviciile acordate sunt: servicii de bază, servicii de îngrijiri medicale, servicii comunitare, de suport şi servicii de reabilitare şi adaptare a ambientului. Serviciile se acordă numai la domiciliul persoanelor asistate.
Numărul beneficiarilor asistaţi lunar momentan este peste 400 persoane. La acest număr de asistaţi permanent se mai adaugă pacienţii ocazionali.

 

Principalele categorii de persoane cărora li se adresează serviciile de îngrijire socio-medicală sunt: persoanele vârstnice, bolnavi cronici, persoane handicapate, persoanele care suferă de boli incurabile şi care necesită o gamă largă de servicii sociale, cum ar fi servicii de asistenţă, tratament, îngrijire, recuperarea funcţională, reabilitare, servicii de îngrijire.

 

Serviciile de îngrijire sunt oferite atât de personalul angajat sau cu contract civil, cât şi de voluntari. Prin acordarea serviciilor noastre contribuim la îmbunătăţirea calitatăţii vieţii beneficiarilor asistaţi, la creşterea gradului de integrare socială.